Alkeiskurssit

Helsingin Melojien kajakkialkeiskurssit 2019

 

Alkeiskurssit järjestetään Mustikkamaan vajalla.

Osoite: Mustikkamaantie 3.

 

Kurssiaikataulut:

1. Alkeiskurssi – vk 20: 13.-14.5 ja 16.5.

2. Alkeiskurssi – vk 21: 20.-21.5. ja 23.5.

3. Alkeiskurssi – vk 23: 3.-4.6 ja 6.6.

4. Alkeiskurssi – vk 24: 10.-11.6 ja 13.6.

Vapaaehtoiset kurssipäiväretket: 26.5 ja 16.6.

 

Kajakkialkeiskurssimaksu: 130 € (sisältää Melonta- ja soutuliiton (MESO) uudistetun alkeisoppaan). Liittyessäsi HeMen jäseneksi tulee suorittaa lisäksi jäsenmaksu 50 € + talkoopanos 4 tuntia ja avainpantti 30 €. Yhteensä 210 €.

Kurssi alkaa alkeista ja aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Alkeiskurssit on suunniteltu aikuisille henkilöille, mutta alle 18-vuotias voi osallistua samalla kurssilla olevan täysi-ikäisen aikuisen seurassa. Kurssien kieli on suomi, mutta englanninkielinen opastus on mahdollista erikseen sovittuna tai kurssilaisen mukana olevan tulkin kanssa. Kurssi noudattaa MESO:n melojan peruskurssin sisältösuositusta. Seuralla on vastuuvakuutus, mutta kurssilaisille ei ole hankittu tapaturmavakuutusta. Tarkista omat vakuutuksesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Melonta harrastuksena sopii melkein kaikille. Kurssille osallistumisen este saattaa olla tajuntaan tai tasapainoon vaikuttavat sairaudet tai pelkotilat. Ilmoittautumistapahtumassa ja ennen kurssin alkua on hyvä ilmoittaa kurssin vetäjälle mahdollisista sairauksista tai terveydentilaan vaikuttavista tekijöistä, jotka on turvallisuussyistä huomioitava.

Kaikilta kurssilaisilta vaaditaan pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukainen uimataito. Kurssilaisen on osattava uida 200 m tauotta, josta 50 m selkää.

Alkeiskurssin sisältö

Kurssin kesto on kolme arki-iltaa maanantaina, tiistaina ja torstaina klo 17.30-21. Kurssin kesto on yhteensä 10 tuntia. Lisäksi kurssiin kuuluu yksi vapaaehtoinen päiväretki. Päiväretket lähtevät sunnuntaisin Soutustadionilta klo 10. Kurssille otetaan korkeintaan 12 osallistujaa. Kurssilla on päävetäjä ja vähintään yksi ohjaaja viittä kurssilaista kohden. Lisäksi kurssilla on mukana apuohjaajia. Kaikki ohjaajat tekevät talkootyönä kursseja vapaa-ajallaan.

Kurssilla opetellaan melonnan perustekniikoita teorian ja vesillä käytännön kautta. Tutustutaan kajakin rakenteisiin, melontavarusteisiin ja seuran vajasääntöihin. Pelastautumisharjoitus (paripelastautuminen) on edellytys jäseneksi pääsyyn. Tavoite on antaa kurssilaiselle melonnasta perustiedot ja taidot, joiden avulla hän voi jatkaa harrastustaan ryhmässä kokeneemman melojan seurassa.

Alkeiskursseille ilmoittautuminen

Helsingin Melojien (HeMe) kajakkimelonnan alkeiskurssille ilmoittaudutaan Mustikkamaan vajalla torstaina 11.4.2019 klo 18-18.30.

Yksi henkilö voi ilmoittaa enintään kaksi kurssilaista. Ilmoittajan ei tarvitse olla sama, kuin kurssille osallistuvat. Kurssin talkootyöntekijät eivät voi ilmoittaa kurssilaisia vaan myös hekin joutuvat jonottamaan paikan päällä. Ilmoittautumisjonossa ei saa pitää paikkaa kaverille. Kurssijonoon voi myös ilmoittautua, koska perumisia sattuu ennen kurssien alkamista.

Ennakko- tai jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Ilmoitamme mahdollisista vapaista kurssipaikoista ja lisäilmoittautumistavasta tällä sivulla.

Liittyminen HeMe:n jäseneksi

HeMe:n kajakkialkeiskurssin suorittaneet voivat anoa kurssinkäynti vuonna HeMe:n jäsenyyttä. Kurssijäsenyyttä haetaan täyttämällä ja allekirjoittamalla kurssilta saatu jäsenhakemuslomake. Täytetty lomake lähetetään jäsensihteerille postitse. Kadonneen lomakkeen saa uudelleen tilattua jäsensihteeriltä. Jäsenmaksu on 50 € + talkoopanos 4 tuntia ja avainpantti 30 €. Talkoopanoksen jäädessä toteuttamatta seuraavan vuoden jäsenmaksu on korotettu. HeMe:n hallitus hyväksyy jäsenhakemukset kokouksessaan. Hyväksynnän jälkeen jäsen voi lunastaa vaja-avaimen, jolla pääsee käyttämään seuran kalustoa Mustikkamaalla ja Soutustadionilla.

Melonta sopii useimmille uimataitoisille. Tule mukaan melomaan!