Alkeiskurssit

Kajakkialkeiskurssit lähtevät alkeista, aikaisempaa melontakokemusta ei tarvita. Kurssit on suunniteltu aikuisille. Alle 18-vuotias voi tulla kurssille vain täysi-ikäisen samalle kurssille osallistuvan seurassa. Melonta sopii lähes kaikille, mutta tajuntaan tai tasapainoon vaikuttavat sairaudet tai pelkotilat voivat olla este kurssille osallistumiselle. Jos sinulla on sellaisia sairauksia tai terveydentilaan vaikuttavia tekijöitä jotka turvallisuussyistä on otettava huomioon, kerro niistä ilmoittautumistapahtumassa sekä ennen kurssia kurssin vetäjälle.

Kaikilta kurssilaisilta vaaditaan uimataito pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaisesti (200 m tauotta, josta 50 m selkää).

Alkeiskurssin sisältö

Kursseilla opetellaan melonnan perustekniikoita, tutustutaan seuran toimintaan ja melontaturvallisuuteen. Myös pelastusharjoitus (paripelastautuminen) kuuluu olennaisena osana kurssiin. Kurssin tavoite on antaa tiedot ja taidot, joilla melontaharrastusta voi jatkaa ryhmässä kokeneemman melojan seurassa.

Kurssi kestää kolme iltaa kello 17.30 - 21, yhteensä kymmenisen tuntia. Pääosa ajasta ollaan vesillä, vaikka teoriaakin kuuluu asiaan. Turvallisuussyistä kova tuuli saattaa estää vesillemenon. Kullekin kurssille otetaan korkeintaan 12 kurssilaista. Mukana on vähintään yksi ohjaaja viittä kurssilaista kohden. Kurssi noudattaa Melonta- ja soutuliiton melonnan peruskurssin sisältösuositusta.

Seuralla on vastuuvakuutus, mutta ei tapaturmavakuutusta kurssilaisille. Harkitse vakuutusturvasi.

Vuoden 2018 alkeiskurssit

Kurssit pidetään Mustikkamaan vajalla, Mustikkamaantie 3. Kursseihin liittyvät vapaaehtoiset kurssiretket lähtevät sunnuntaisin Soutustadionilta klo 10.

Kurssiaikataulut:

1. Peruskurssi - vk 21 : 21.-22.5. ja 24.5.
2. Peruskurssi - vk 22 : 28.5.-29.5. ja 31.5.
3. Peruskurssi - vk 23 : 4.6.-5.6. ja 7.6.
4. Peruskurssi - vk 24 : 11.6.-12.6. ja 14.6.

Alkeiskurssimaksu: 130 € (sisältää MESO:n uudistetun alkeisoppaan).

Alkeiskursseille ilmoittautuminen

Helsingin Melojien kajakkimelonnan alkeiskursseille ilmoittaudutaan Mustikkamaan vajalla torstaina 12.4. klo 18-18.30. Ilmoittajan ei tarvitse olla sama henkilö kuin kurssille tuleva. Yksi henkilö voi ilmoittaa enintään kaksi kurssilaista. Ilmoittautumisjonossa ei saa pitää kaverille paikkaa. HeMen ao. illan talkootyöntekijät eivät voi ilmoittaa kurssilaisia vaan myös he joutuvat jonottamaan paikan päällä.

Jos tulijoita on enemmän kuin paikkoja, voi ilmoittautua kurssille jonoon; yleensä paikkoja vapautuu ennen kurssien alkua. Ennakko- tai jälki-ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Jos kurssit eivät täyty 12.4. (mikä on aikaisempien vuosien perusteella epätodennäköistä), niin ilmoitamme tällä sivulla lisäilmoittautumistavasta.

Liittyminen HeMe:n jäseneksi

HeMe:n alkeiskurssin suorittaneet voivat anoa kurssinkäyntivuonna HeMe:n jäsenyyttä. Pelastusharjoitteluun osallistuminen kurssilla on määritelty jäsenyyden ehdoksi.

Kurssijäsenyyttä haetaan täyttämällä ja allekirjoittamalla kurssilla saatu jäsenhakemuslomake ja lähettämällä täytetty lomake jäsensihteerille. Jos lomake on kadonnut, uuden saa jäsensihteeriltä. Lisäksi on maksettava jäsenmaksu 50 + talkoopanos 4 tuntia. Jos talkoopanos jää suorittamatta, seuraavan vuoden jäsenmaksu on korotettu. Hallitus hyväksyy jäsenen yhdistyksen jäseneksi kokouksessaan, jonka jälkeen jäsen voi lunastaa vaja-avaimen, jolla pääsee käyttämään seuran kalustoa.

Melonta sopii useimmille uimataitoisille. Tule mukaan melomaan!