HeMen monipuolinen toiminta

HeMe on aktiivinen melontaseura ja mahdollisuudet harrastaa melontaa monipuolisesti ovat kattavat. Kahden vajan ja laajan toiminnan kautta jokaiselle melojalle löytyy omanlaistaan harrastustoimintaa melonnan parissa.

Melojia vesillä
Kuva Lauri Rotko

Retket

HeMe järjestää ilta- ja viikonloppuretkiä sekä pidempiä reissuja kokemukseltaan ja taidoiltaan erilaisille jäsenille. Retkikohteet vaihtelevat Helsingin Käärmeluodoista Inarinjärvelle ja kaikkeen siltä väliltä. HeMen jäsenet ovat innokaita järjestämään myös omia retkiään, joihin saa nopeasti seuran sivuilla tiedottamalla innokasta melontaseuraa.

Tiistai- ja torstaimelonnat

Tiistaisin HeMeläiset järjestävät yhteislähdön Soutustadionilta jonne ovat tervetulleita kaikki HeMen jäsenet kokemuksesta ja taidoista riippumatta. Tiistaimelonta on loistava tapa tavata HeMeläisiä ja tutustua Soutustadionin lähivesiin kokeneessa melontaseurassa.

Torstaimelontoja järjestetään innostuksen mukaan Mustikkamaan vajalta ja retkien pituus ja vaativuus on suunnattu melontaa jo jonkin verran harrastaneille.

Tekniikkamelonnat

Kesäkauden aikana HeMellä on ollut tapana järjestää seuran jäsenille tekniikkaan keskittynyt melontaviikonloppu sekä kiinnostuksen mukaan tekniikkailtoja. Aiheet vaihtelevat vetäjän mukaan mm. aallokkomelonnasta merellä navigointiin. Tekniikkaviikonlopun aikana melojat pääsevät nauttimaan myös Suomen luonnossa leiriytymisestä ja kuumista löylyistä.

Uimahallivuorot

Talvisin melontaa pääsee HeMen jäsenenä treenaamaan uimahalliin. HeMen uimahallivuoroilla on aina kokeneita melojia joilta saa hyviä neuvoja melontatekniikoihin, pelastautumiseen sekä eskimoon. Hallivuorojen ansiosta taidot pysyvät hyvässä muistissa vuoden ympäri.

Meloja harjoittelee eskimokäännöstä. Kuva Heikki Telinen 2020.
Meloja harjoittelee eskimokäännöstä. Kuva Heikki Telinen 2020.

Lisäkouluttautuminen

HeMe mielellään mahdollistaa melojien lisäkouluttautumista. EPP2-kursseille, EPP3-kurseille, ohjaajakurseille, ensiapukursseille ja Meriturvan allokkokurseille on HeMen jäsenillä mahdollisuus osallistua.

Suppaus

Soutustadionin sekä Mustikkamaan vajoilta löytyy myös muutama loistava suppilauta, joita seuran jäsenet saavat käyttöönsä muun kaluston tavoin.

Avokanoottimelonta

Avokanootteja seuralta löytyy myös ja niiden käyttö on kaikille seuran jäsenille mahdollista. Myös avokanoottikoulutusta on järjestetty HeMen jäsenille tasaisin väliajoin.

Sooloavokanoottikurssi 2019. Kuva Matti Palovaara.

Talkoot

HeMen toiminta perustuu aktiiviseen ja vapaaehtoiseen talkootoimintaan. 4 tunnin talkoopanoksen jokainen HeMeläinen saa suorittaa omien taitojensa ja kiinnostuksiensa mukaan. Kaikki seuran toimintaa edistävä ja ylläpitävä toiminta hyväksytään. Suosittuja talkootehtäviä ovat mm. tiistaipäivystys Soutustadionin vajalla, vajatalkoot, retkien vetäminen, kirjoittaminen Pärske-lehteen, melontakurssin ohjaaminen, kajakkien huolto ja kuljetus, sekä seuran toimihenkilönä toimiminen.