Alkeiskurssi

Alkeiskurssi sopii melonnasta kiinnostuneille ja aikaisempaa melontakokemusta vähän tai ei ollenkaan omaaville. Alkeiskurssilla opetellaan melonnan perustekniikoita teorian ja käytännön kautta, tutustutaan kajakkeihin, melontavarusteisiin sekä seuran toimintatapoihin. 

Pelastautumisharjoitus ja vapaaehtoinen päiväretki ovat myös osa alkeiskurssin sisältöä. Kurssin tavoitteena on omaksua melonnan perustiedot ja taidot joiden avulla kurssilainen voi jatkaa harrastustaan ryhmässä kokeneemman melojan seurassa.

Vuoden 2021 kurssien ajankohdat:

Kurssi 1 on viikonloppukurssi la-su 29.-30.5. 9.30-15.00
Kurssi 2 on iltakurssi ma 31.5. ti 1.6. ja to 3.6. klo 17.30-21.00
Kurssi 3 on iltakurssi ma 7.6. ti 8.6. ja to 10.6. klo 17.30-21.00
Kurssi 4 on iltakurssi ma 14.6. ti 15.6. ja to 17.6. klo 17.30-21.00

Kurssit pidetään Hemen Mustikkamaan vajalla osoitteessa Mustikkamaantie 3, 00570 Helsinki


Kiitos kiinnostuksesta alkeiskurssejamme kohtaan! Kurssien suosio yllätti meidät täysin, Saimme muutamassa tunnissa hakemuksia moninkertaisesti kurssipaikkoihin nähden. Olemme yhteydessä kursseille valittuihin 3.5. mennessä.


Huomaathan, että Hakulomakkeen täyttäminen, ei takaa kurssille pääsyä, mikäli kaikki kurssit ovat jo täynnä. Kursseille mukaan päässeille ilmoitetaan erikseen sähköpostitse.

HeMeläisiä melomassa Seurasaaren sillalla.
HeMeläisiä melomassa Seurasaaren sillalla.

Alkeiskurssit järjestetään HeMen Mustikkamaan vajalla (Mustikkamaantie 3) ja sen lähivesistöillä. 

Kurssiin kuuluu vapaaehtoinen retkipäivä sunnuntaina 13. tai 20.6. Retkipäivän melonta aloitetaan Soutustadionin vajalta klo 10.

Alkeiskurssin kurssimaksu on 130e.

Kiireellisestä aikataulusta johtuen kurssimaksu on suoritettava heti, kun olet saanut ilmoituksen kurssille pääsystä sekä laskun.

Kurssin sisältö:

Kurssi alkaa alkeista ja aiempaa melontakokemusta ei tarvita. Kurssi noudattaa Melonta- ja Soutuliito MESO:n melojan peruskurssin sisältösuositusta ja kurssin aikana käydään läpi mm. seuraavat asiat:

  • tutustutaan kajakkeihin ja melontavarusteisiin
  • perehdytään oikean kajakin valintaan sekä oikeaoppiseen käsittelyyn
  • kajakkiin meno ja kajakista poistuminen
  • eteen- ja taaksepäin melonta sekä pysähtyminen
  • kajakin ohjaaminen
  • paripelastautuminen ja pelastaminen
  • turvallisuus vesillä ja oikeat varusteet
  • seuran ja vajan esittely

Kurssien kieli on suomi, mutta englanninkielinen opastus on mahdollista erikseen sovittuna tai kurssilaisen mukana olevan tulkin kanssa.

Jokaiselle kurssille otetaan 12 kurssilaista. Koulutus pyritään pitämään lähikontakteja vältellen.

“Olen tyytyväinen. Oli mitä odotin.”
“Kiva kurssi, harmi, että se oli näin lyhyt.”
“Kiitos mukavasta kurssista, ammattitaitoiset vetäjät.”
Kurssilaisten palautteita

Vaatimukset alkeiskurssille osallistumisesta:

Kaikilta kurssilaisilta vaaditaan uimataito pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaisesti (200 m tauotta, josta 50 m selkää). Kurssi on suunniteltu täysi-ikäisille. 

Kurssille osallistumisen este saattaa olla tajuntaan tai tasapainoon vaikuttavat sairaudet tai pelkotilat. Ilmoittautumistapahtumassa ja ennen kurssin alkua on hyvä ilmoittaa kurssin vetäjälle mahdollisista sairauksista tai terveydentilaan vaikuttavista tekijöistä, jotka on turvallisuussyistä huomioitava.

Seuralla on vastuuvakuutus, mutta ei tapaturmavakuutusta kurssilaisille. Tarkista omat vakuutuksesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Maksun suorittaminen on kurssille pääsyn vaatimuksena. Maksumuistutuksia kurssimaksusta ei lähetetä, joten jos et ole suorittanut maksua eräpäivään mennessä, paikkasi kurssilla annetaan seuraavaksi jonossa olevalle kurssilaiselle. Peruutathan paikkasi jos estyt tulemasta kurssille lähettämällä viestin osoitteeseen jasenasiat@helsinginmelojat.fi

Varusteet:

Kurssilainen saa alkeiskurssilla käyttöönsä kajakin, aukkopeitteen, melan sekä kelluntaliivit. Mukaan kurssille tulee ottaa vain sään mukaiset lämpimät vaatteet, vaihtovaatteet vesitiiviissä pussissa, pyyhe ja juotavaa. Aurinkoisella säällä myös hattu ja aurinkorasva ovat suositeltavia.

Melontajalkineiksi käyvät esim. neopreeniset melonta- tai uimatossut, avantokengät tai pelkät villasukatkin. Kovapohjaiset kengät eivät sovellu kajakki melontaan. Silmä- ja aurinkolaseille on hyvä olla nauha, joka estää lasien putoamisen.

Ota myös ylimääräinen pieni pyyhe kajakin kuivausta varten!

Liittyminen HeMen jäseneksi:

HeMe:n alkeiskurssin käyneet sekä pelastautumisharjoituksen suorittaneet voivat anoa kurssinkäyntivuonna HeMe:n jäsenyyttä. Jäsenmaksu on 50€ + talkoopanos 4 tuntia sekä avainpantti 30€. Ensimmäisen vuoden maksut, kurssimaksu mukaanluettuna, ovat yhteensä 210e.

Seuran jäsenenä pääset harrastamaan melontaa iltalenkeistä vaativiin retkiin, lainaamaan hyvää kalustoa kahdelta eri vajalta, osallistumaan seuran yhteisille retkille sekä vuokraamaan omille retkille  kalustoa kohtuukustannuksin, lisäkouluttautua, harjoitella talvella uimahallissa, mahdollisuuden kunnostaa kalustoa korjauspajalla sekä tavata ja harrastaa melontaa mukavien HeMeläisten seurassa.

Tervetuloa melomaan!