Kertauskurssi

Kertauskurssi soveltuu jo melontaa harrastaneille ja uudestaan melonnasta innostuneille. Kertauskurssilla kerrataan melonnan perustekniikoita ja melontaturvallisuusasioita sekä tutustutaan seuran toimintaan. Myös pelastusharjoitus (paripelastautuminen) kuuluu olennaisena osana kurssia. Kurssin tavoite on varmistaa tiedot ja taidot, joilla melontaharrastusta voi jatkaa ryhmässä.

Haku vuoden 2024 kertauskurssille on päättynyt.


HeMeläisiä melomassa Lauttasaaren ympäri.
HeMeläisiä melomassa Lauttasaaren ympäri.

Kertauskurssille hakeminen:


Kertauskurssin hinta on 120 euroa. 

Hyväksytyn kertauskurssin jälkeen voit liittyä seuran jäseneksi. Jäsenmaksu on 60 euroa ja avainpantti 35 euroa.

Kurssin sisältö:

Kertauskurssilla kerrataan melonnan perustekniikoita, kuten eteen- ja taaksepäin melontaa, pysähtymistä, kaarivetoja, sivuttain melontaa ja melatukia. Myös pelastusharjoitus (paripelastautuminen) ja melontaturvallisuusasiat kuuluvat olennaisena osana kurssin sisältöä. Kurssin aikana myös seura ja seuran vajakäytännöt tulevat kurssilaisille tutuiksi.

Vaatimukset kertauskurssille osallistumisesta:

Kaikilta kurssilaisilta vaaditaan uimataito pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaisesti (200 m tauotta, josta 50 m selkää).

Seuralla on vastuuvakuutus, mutta ei tapaturmavakuutusta kurssilaisille. Tarkista omat vakuutuksesi hyvissä ajoin ennen kurssin alkua.

Maksun suorittaminen on kurssille pääsyn vaatimuksena. Maksumuistutuksia kurssimaksusta ei lähetetä, joten jos et ole suorittanut maksua eräpäivään mennessä, paikkasi kurssilla annetaan seuraavaksi jonossa olevalle kurssilaiselle. Peruutathan paikkasi jos estyt tulemasta kurssille lähettämällä viestin osoitteeseen jasenasiat@helsinginmelojat.fi. 

Varusteet:

Kurssilainen saa kertauskurssilla käyttöönsä kajakin, aukkopeitteen, melan sekä kelluntaliivit. Mukaan kurssille tulee ottaa vain sään mukaiset lämpimät vaatteet, vaihtovaatteet vesitiiviissä pussissa, pyyhe ja juotavaa. Aurinkoisella säällä myös hattu ja aurinkorasva ovat suositeltavia.

Melontajalkineiksi käyvät esim. neopreeniset melonta- tai uimatossut, avantokengät tai pelkät villasukatkin. Kovapohjaiset kengät eivät sovellu kajakki melontaan. Silmä- ja aurinkolaseille on hyvä olla nauha, joka estää lasien putoamisen.

Liittyminen HeMen jäseneksi:

HeMe:n kertauskurssin käyneet sekä pelastautumisharjoituksen suorittaneet voivat anoa kurssinkäynti vuonna HeMe:n jäsenyyttä. 

Seuran jäsenenä pääset harrastamaan melontaa iltalenkeistä vaativiin retkiin, lainaamaan hyvää kalustoa kahdelta eri vajalta, osallistumaan seuran yhteisille retkille sekä vuokraamaan omille retkille  kalustoa kohtuukustannuksin, lisäkouluttautua, harjoitella talvella uimahallissa, mahdollisuuden kunnostaa kalustoa korjauspajalla sekä tavata ja harrastaa melontaa mukavien HeMeläisten seurassa.

Tervetuloa melomaan!