Seuran esittely

Kuva: Ilkka Salmi

HELSINGIN MELOJAT RY


Helsingin Melojat ry on retki- ja virkistysmelontaseura. Harjoitamme meri-, järvi-, joki- ja koskimelontaa kajakeilla sekä avokanooteilla. Talvisin harjoittelemme mm. melontatekniikkaa ja pelastautumista uimahallissa. Toimintamme painottuu retkeilyyn ja virkistysmelontaan.

Helsingin Melojat ry on perustettu 28.11.1993 ja jäseniä on noin 500. Kuulumme Etelä-Suomen liikunta ja urheilu ry:hyn. Seurallamme on vajat Soutustadionilla Taivallahden rannalla sekä Mustikkamaalla. Jäsentemme käytettävissä on noin 100 meriretki- ja koskikajakkia sekä avokanoottia.

Meille tyypillistä toimintaa ovat ilta- ja viikonloppuretket sekä pitkät retket kokemukseltaan ja taidoiltaan erilaisille jäsenille. Lisäksi pidämme koulutustilaisuuksia ja kursseja melonta- ja retkeilytaidoissa, alkeiskoulutusta tuleville jäsenille sekä viihteellisiä tai asiapitoisia jäsentilaisuuksia ja -iltoja.

Seuramme jäseneksi otetaan HeMen melontakurssin ja pelastautumisharjoituksen käyneitä henkilöitä. Kaikki seuramme toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenten omatoimisuuteen. Seura ei maksa jäsenilleen palkkioita: jokainen meistä tekee oman osansa seuran toiminnassa!

Lainaamme kanootteja vain omille jäsenillemme (yksi per jäsen). Kanoottien vuokraamiset ja ohjelmapalvelut, kuten polttarimelonnat ja yritysten tapahtumat, olemme jättäneet lähivesien kaupallisten yritysten ja kanoottivuokraamojen huoleksi.